Annons

Annons

Broccolisallad med bacon

Den här goda broccolisalladen får härlig sälta av bacon och smak av krämig ädelost.

Broccolisallad 
med bacon, recept

4 personer

140 g bacon
500 g broccoli
1 dl torkade tranbär
4 aprikoser
1 rödlök
1 dl hackad persilja
140 g ädelost
Dressing:
2 msk majonnäs
3 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar

Annons

1. Strimla baconet och stek det 
i en torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
2. Dela broccolin i buketter och förväll i lättsaltat vatten några minuter. Häll av vattnet, låt broccolin rinna av.
3. Blanda broccoli, tranbär, aprikoser skurna i klyftor, finhackad lök, persilja och smulad ädelost och lägg upp på stort fat. Strö baconet över.
4. Dressing: Blanda majonnäs, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen eller servera den till.

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

Prova också:

Caesarsallad med kyckling och bacon

Krämig blomkålssoppa med ädelost och bacon

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…