Annons

Annons

Broccolisallad med bacon

Den här goda broccolisalladen får härlig sälta av bacon och smak av krämig ädelost.

Broccolisallad 
med bacon, recept

4 personer

140 g bacon
500 g broccoli
1 dl torkade tranbär
4 aprikoser
1 rödlök
1 dl hackad persilja
140 g ädelost
Dressing:
2 msk majonnäs
3 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar

Annons

1. Strimla baconet och stek det 
i en torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
2. Dela broccolin i buketter och förväll i lättsaltat vatten några minuter. Häll av vattnet, låt broccolin rinna av.
3. Blanda broccoli, tranbär, aprikoser skurna i klyftor, finhackad lök, persilja och smulad ädelost och lägg upp på stort fat. Strö baconet över.
4. Dressing: Blanda majonnäs, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen eller servera den till.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

Prova också:

Caesarsallad med kyckling och bacon

Krämig blomkålssoppa med ädelost och bacon

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…