Annons

Annons

Bruschetta med chiliräkor

Vitlöksdoftande bruschetta och heta räkor - mums!

Annons

bruschetta med chiliräkor
4 personer

Räkor med sting på frasigt bröd, så enkelt och så gott!

500 g räkor med skal
8 skivor glutenfri baguette Recept: Glutenfri baguette
olivolja
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
salt och peppar
1 msk hackad persilja

Garnering:
kryddgrönt

Sätt ugnen på 250 grader.
Skala räkorna. Pensla baguettskivorna med olivolja på båda sidor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Stek i ugnen tills de fått fin färg.

Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och strimla chilin.
Häll olivolja i en kall stekpanna. Lägg i vitlök och chili och sätt pannan på högsta värme. Dra ner till medelvärme så snart det börjar fräsa. Fortsätt fräsa under omrörning i 5 minuter utan att de tar färg.
Rör ner räkorna och smaka av med salt och peppar och tillsätt persilja. Ta av värmen (annars blir räkorna lätt sega).

Fördela räkorna på brödet. Toppa med kryddgrönt.

Drick något gott till bruschettan – här är våra vintips.

Recept av Ylva Porsklev
Foto Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons