Annons
Annons

Smarriga brysselkex!

Baka rosakantade spröda brysselkex. En riktig klassiker!

Brysselkex

ca 50 stycken
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 g smör eller margarin 2 tsk vaniljsocker GaRneRInG:
strösocker
röd hushållsfärg

Sätt ugnen på 175–200 grader.
Nyp ihop degen eller kör i matberedare. Svep in i plastfolie och låt vila i ky- len ca 1 timme.
Forma degen till rullar ca 4 cm i diameter. Blanda socker och hushållsfärg.
Häll ut blandningen på bakbordet och rulla rulllarna tills sockret fastnar på sidorna.
Skär skivorna 1/2 cm tjocka . Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter.

Annons

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Vill du bjuda på  sju sorters kakor? Fler recept hittar du här>>

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…