Annons
Annons

Brytbröd

Baka gott bröd att servera till soppor, grytor eller servera på buffébordet.

2 brytbröd, 14 bitar per bröd: 

Smält 50 g smör och häll på 4 dl mjölk. Värm till fingervarmt. Smula 50 g jäst i en degbunke. Lös den i degspadet och tillsätt
1 1/2 tsk salt, 1 ägg,

2 dl grahamsmjöl och ca 7,5 dl vetemjöl special. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.

Annons

Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela i två delar. Rulla ut och dela varje rulle i 14 bitar.

Forma runda bullar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med minst 1 cm luft mellan varje (de jäser ihop).

Låt jäsa ca 30 minuter. 

Pensla med 1 uppvispat ägg och fördela 2 dl riven ost  och
2 msk vallmofrö på bröden, varva så att varannan bulle får ost respektive vallmofrön.

Grädda i 225 grader ca 20 minuter tills brödet fått fin färg.

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…