Annons

Annons

Budapestrulle med blåbär

Recept på en riktig favoritklassiker, Budapestrulle. Den här varianten med blåbär kommer du att älska!

Budapestrulle

Budapestrulle med blåbär

8–10 bitar:
6 äggvitor
3 dl strösocker
1 1/2 dl hasselnötskärnor, hackade
50 g Marsanpulver (kallrört)
4–5 dl vispgrädde
200 g blåbär

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är blank och fin. Blanda hälften av nöthacket med Marsanpulvret.

Annons

Bred ut marängen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resten av nötterna och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra bort gräddningspapperet.

Vispa grädden och bred det mesta på kakan. Strö över blåbär. Rulla ihop kakan från långsidan. Lägg upp på fat och garnera med spritsad grädde och blåbär.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


2 kommentarer


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…