Annons

Annons

Glutenfria bullar med vaniljgömma

Ett glutenfritt recept du inte kan motstå, lycka till!

glutenfria vaniljbullar
ca 20 bullar

100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma, stött
ca 12 dl glutenfri mjölmix

Fyllning:
75 g smör, rumstempererat
1/2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker

Annons

Pensling:
50 g smör
1 1/2 dl strösocker

1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Rör ut jästen i den ljumma degvätskan tills den lösts upp.
2. Blanda ner socker, salt, kardemumma och mjölmix. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
3. Stjälp upp degen i en stor spritspåse fördela i bullformar. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
3. Tryck en liten grop med tummen i varje bulle. Rör samman ingredienserna till fyllningen och lägg en klick i varje grop.
4. Grädda bullarna i mitten av ugnen på 250 grader i ca 8 minuter. Låt svalna något.
5. Smält smöret. Doppa eller pensla bullarna i smöret och sedan doppa dem sedan i strösockret.

Gilla Året Runt på Facebook

Vill du baka mer? Här hittar du fler glutenfria recept på bullar

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…