Annons

Annons

Glutenfria bullar med vaniljgömma

Ett glutenfritt recept du inte kan motstå, lycka till!

Annons

glutenfria vaniljbullar
ca 20 bullar

100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma, stött
ca 12 dl glutenfri mjölmix

Fyllning:
75 g smör, rumstempererat
1/2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker

Pensling:
50 g smör
1 1/2 dl strösocker

1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Rör ut jästen i den ljumma degvätskan tills den lösts upp.
2. Blanda ner socker, salt, kardemumma och mjölmix. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
3. Stjälp upp degen i en stor spritspåse fördela i bullformar. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
3. Tryck en liten grop med tummen i varje bulle. Rör samman ingredienserna till fyllningen och lägg en klick i varje grop.
4. Grädda bullarna i mitten av ugnen på 250 grader i ca 8 minuter. Låt svalna något.
5. Smält smöret. Doppa eller pensla bullarna i smöret och sedan doppa dem sedan i strösockret.

Vill du baka mer? Här hittar du fler glutenfria recept på bullar

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons