Annons

Annons

Cannellonigratäng med lax

Bjud på en lyxig pastagratäng. Receptet passar både till vardags och fest. Servera med en grönsallad med tunt strimlad fänkål och valnötter.

Året runt AR Lyxiga vintermiddagar  Janet Gustavsson

4 personer

16 cannellonirör
300 g varmrökt lax
2 salladslökar
2 burkar ricottaost
1 dl hackad dill
salt, peppar
2 dl riven parmesan

Vitvinssås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl matlagningsgrädde
3 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning

Annons

Sätt ugnen på 200 grader. Smula laxen, strimla sal­ladslöken och blanda med ricottaost och dill. Smaka av med salt och peppar.
Vitvinssås: Smält smöret i en kastrull, vispa ner mjölet. Tillsätt grädde, vitt vin och buljong. Koka upp under om­rörning. Häll lite av såsen i botten på en smord ugnsform. Fyll rören med laxröran och lägg i formen. Häll över resten av sås­en och strö över parmesan.
Gratinera mitt i ugnen ca 20–25 minuter.

Av: Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…