Annons
Annons

Ceviche med lax och räkor

En friskt och läcker förrätt som även passar på buffén.

�R P�sk lax&k�tt
4 personer
Tänk på att laxen måste ha varit fryst minst tre dygn innan tillagning eller använd tex. Salmalax.

200 g tinad fryst lax
1 vitlöksklyfta
1 1/2 lime, saft + finrivet skal
2 msk olivolja
500 g oskalade räkor
1 orange paprika
1/2 gurka
1/2 röd chilifrukt
1 dl tärnad mango
2 msk finhackad koriander eller dill
salt

Annons

Garnering:
dill
citronrasp

Skär den tinade frysta laxen i små tärningar eller smala skivor.
Hacka vitlöken fint och blanda med limeskal, limesaft och olja. Lägg ner laxbitarna och låt marinera ca 5 minuter.
Skala räkorna. Kärna ur och tärna paprikan. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Finhacka dill eller koriander.
Blanda alla ingredienser och fördela i glas eller skålar. Garnera med dillkvist och lite citronrasp.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…