Annons

Annons

Chakchouka – tomat och paprikaröra

En spännande maträtt från Mellanöstern.

chakchouka

Allt-i-ett-rätten Chakchouka härstammar från mellanöstern.

4 personer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 paprikor
olivolja, till stekning
1 krm chili flakes
1 tsk spiskummin, malen
1 tsk koriander, malen
1 tsk paprikapulver
1 burk krossade tomater
1-1 1/2 dl vatten
salt och svartpeppar
4 ägg
koriander, färsk

Annons

Servera med:
bröd

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikorna.

Tips! Om du inte har en ugnssäker stekpanna går det även att koka rätten under lock tills äggen är klara.

Häll rikligt med olivolja i en ugnssäker stekpanna. Fräs lök, vitlök och paprika tillsammans med alla kryddor under omrörning i 15 minuter. Rör ner tomatkross och vatten och låt koka i 5 minuter.

Gör fyra fördjupningar i såsen och knäck ner varsitt ägg i dem.
Ställ in stekpannan i ungen och låt steka i ca 10 minuter, vitan ska stelna men gulan fortfarande vara rinnig. Strö över färsk koriander och servera med bröd att doppa i såsen.

Bjud på ett gott bröd – recept hittar du här>>

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…