Annons

Annons

Cheesecake i glas med blåbär

Njut av något sött efter maten med en snabbfixad blåbärscheesecake i glas!

Cheesecake i glas med blåbär
ca 4–5 stycken

35 g smör
50 g hasselnötter
100 g mörk choklad
250 g mascarpone eller kesella
125 g blåbär

Garnering:
mynta

1. Smält smöret. Mixa hasselnötterna till smulor i en mixer och blanda dem med smöret. Fördela det i fyra glas och låt stå i kylen
i 30 minuter.
2.Hacka chokladen och smält över varmt 
vattenbad. Blanda den smälta chokladen
 med mascarpone. Fördela hälften av krämen 
i glasen, lägg på ett lager blåbär och toppa med resten av krämen. Ställ dem kallt, gärna över natten.
3. Garnera med resten av blåbären och stick ner en kvist mynta vid servering.

Annons

Recept: Janet Gustavsson  

Foto: Anders Norrsell

Prova också:
Cheesecake med persikor och vit choklad

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…