Annons

Annons

Glutenfri cheesecake med jordgubbsgott

Cheesecake är ett bakverk som uppskattas både som dessert och på fikabordet. Receptet är enkelt och glutenfritt!

Glutenfri cheesecake med jordgubbar

Jordgubbar är både nyttigt och gott!

ca 12 bitar
100 g glutenfri ren havre, Semper
50 g smör, smält
2 msk strösocker
2 msk ljus sirap

Fyllning:
250 g jordgubbar
1 dl strösocker
250 g ricottaost
2 dl crème fraiche

Garnering:
250 g jordgubbar

Annons

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa havregrynen i matberedare, tillsätt smält smör, socker och sirap. Häll i långpanna med bakplåtspapper, ca 25×30 cm, grädda ca 10 minuter. Låt kallna.

Koka jordgubbar och socker. Mixa till en slät kräm. Vispa ricottaost och crème fraiche styvt, vänd ner jordgubbskrämen. Häll i formen. Stick ner jordgubbarna jämnt fördelat (spara några till dekoration). Ställ in i frysen minst 3 timmar.

Ta upp och skär i rutor, dekorera med några extra jordgubbar.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…