Annons

Annons

Glutenfri cheesecake med jordgubbsgott

Cheesecake är ett bakverk som uppskattas både som dessert och på fikabordet. Receptet är enkelt och glutenfritt!

Annons
Glutenfri cheesecake med jordgubbar

Jordgubbar är både nyttigt och gott!

ca 12 bitar
100 g glutenfri ren havre, Semper
50 g smör, smält
2 msk strösocker
2 msk ljus sirap

Fyllning:
250 g jordgubbar
1 dl strösocker
250 g ricottaost
2 dl crème fraiche

Garnering:
250 g jordgubbar

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa havregrynen i matberedare, tillsätt smält smör, socker och sirap. Häll i långpanna med bakplåtspapper, ca 25×30 cm, grädda ca 10 minuter. Låt kallna.

Koka jordgubbar och socker. Mixa till en slät kräm. Vispa ricottaost och crème fraiche styvt, vänd ner jordgubbskrämen. Häll i formen. Stick ner jordgubbarna jämnt fördelat (spara några till dekoration). Ställ in i frysen minst 3 timmar.

Ta upp och skär i rutor, dekorera med några extra jordgubbar.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons