Annons

Annons

Cheesecake med lingon

Cheesecake med smak av lingon och pepparkakor, så mumsigt gott!

Annons

glutenfri cheseecake

4 personer
200 g glutenfria pepparkakor
75 g smör

Fyllning:
2 stora ägg
1 dl strösocker
200 g färskost
2 dl vispgrädde

Gelé:
2 gelatinblad
2 dl vatten
2 + 1 dl frysta lingon
1/2 dl strösocker

Sätt ugnen på 175 grader.

Smula pepparkakorna. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut i bottnen på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda ca 12 minuter.

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner ost och grädde till en jämn smet. Häll fyllningen i formen och grädda på andra falsen ca 35 minuter tills den stannat. Låt kallna och ställ i kylen.

Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten ca 10 minuter. Koka upp 2 dl vatten, tillsätt 2 dl lingon och koka 5–10 minuter tills bären färgat saften röd. Tillsätt sockret och koka ytterligare någon minut. Sila saften. Tillsätt de urkramade gelatinbladen i den varma saften och låt smälta. Låt svalna tills konsistensen är lik ovispad äggvita.

Blanda ner resten av de frysta lingonen. Skeda över tårtan och ställ i kylen någon timme tills geléytan är helt stel.

Recept av Anncatrin Rosenqvist
Foto Ragnar Ómarsson

Fler goda recept!

Apelsincheesecake

Laxcheesecake

Chokladpaj med lingon

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons