Annons
Annons

Cheesecake med lingon

Cheesecake med smak av lingon och pepparkakor, så mumsigt gott!

glutenfri cheseecake

4 personer
200 g glutenfria pepparkakor
75 g smör

Fyllning:
2 stora ägg
1 dl strösocker
200 g färskost
2 dl vispgrädde

Gelé:
2 gelatinblad
2 dl vatten
2 + 1 dl frysta lingon
1/2 dl strösocker

Sätt ugnen på 175 grader.

Annons

Smula pepparkakorna. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut i bottnen på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda ca 12 minuter.

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner ost och grädde till en jämn smet. Häll fyllningen i formen och grädda på andra falsen ca 35 minuter tills den stannat. Låt kallna och ställ i kylen.

Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten ca 10 minuter. Koka upp 2 dl vatten, tillsätt 2 dl lingon och koka 5–10 minuter tills bären färgat saften röd. Tillsätt sockret och koka ytterligare någon minut. Sila saften. Tillsätt de urkramade gelatinbladen i den varma saften och låt smälta. Låt svalna tills konsistensen är lik ovispad äggvita.

Blanda ner resten av de frysta lingonen. Skeda över tårtan och ställ i kylen någon timme tills geléytan är helt stel.

Recept av Anncatrin Rosenqvist
Foto Ragnar Ómarsson

Fler goda recept!

Apelsincheesecake

Laxcheesecake

Chokladpaj med lingon

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…