Annons

Annons

Cheesecake med persikor och vit choklad

Överraska dina gäster med en ljuvlig cheesecake gjord på vit choklad och persika. 
Här får du receptet som förgyller sommaren!

Cheesecake med persikor och vit choklad

Ca 10 bitar

Botten:
150 g chokladcookies
75 g smör
1/2 dl kokosflingor

Fyllning:
400 g rumsvarm färskost
1/2 dl strösocker
200 g vit choklad
21/2 dl vispgrädde
200 g avrunnen konserverad persika

Annons

Garnering:
färsk persika och nektarin
passionsfrukt
körsbär

1. Smula kakorna i en matberedare 
eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med exempelvis en brödkavel.
2. Smält matfettet och blanda det med kaksmulorna och kokosflingor. Tryck ut det i en smord 
form med avtagbar kant, 
ca 24 cm i diameter. Låt stå svalt 
en stund.
3. Fyllning: Rör färskost och
socker till en slät blandning. 
Hacka chokladen fint och smält över varmt vattenbad.
4. Vänd ner färskostblandningen
i den smälta chokladen när den 
har en temperatur på ca 50°. 
Rör till en jämn och slät smet. 
Vispa grädden och vänd försiktigt ner den.
5. Dela persikorna i tärningar 
eller klyftor. Häll lite av fyllningen 
i formen och lägg ner persikan.
 Häll på resterande fyllning och 
släta till. Låt vila i frysen i minst 5 timmar.
6. Ta fram cheesecaken och låt stå i 15–20 minuter i rumstemperatur före servering. Garnera med klyftor av persikor och nektariner, passionsfrukt och körsbär.

Recept: Bitte E:son Forsberg 

Foto: Anders Norrsell

Här är världens smartaste kökspryl – multihackaren!

Det supersmarta köksverktyget multihackaren löser alla problem du har med att hacka och skära frukt och grönsaker!

Läs mer om den smarta köksprylen här och få ett fint erbjudande på en egen!

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…