Annons

Annons

Choklad- och blåbärsrutor i långpanna

Härliga chokladrutor med blåbär som enkelt bakas i långpanna.

Choklad- och blåbärsrutor, recept

Ca 35 stycken

250 g smör
5 ägg
5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl filmjölk
1 1/2 dl blåbär
Garnering:
50 g vit choklad
50 g ljus choklad
Servering:
blåbär

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Smält matfettet och låt det svalna något. Vispa samman ägg och socker pösigt.
2. Blanda torra ingredienser i en bunke och sikta ner i smeten under omrörning tillsammans med filmjölken.
3. Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 25×35 cm stor. Strö över blåbär. Grädda i nedre delen av ugnen i 25–30 minuter, känn med sticka. Ta ut och låt svalna.
4. Smält chokladsorterna över vattenbad och spritsa båda över kakan.
5. Vid servering, garnera med färska blåbär.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Chokladrulltårta med blåbär

Härliga havrerutor med hallon

Äppelkaka 
i långpanna med kardemumma och mandel

 

Smarta köksuppfinningen vi inte kan leva utan

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…