Annons

Annons

Choklad- och blåbärsrutor

Härliga chokladrutor med blåbär som enkelt bakas i långpanna.

Choklad- och blåbärsrutor, recept

Ca 35 stycken

250 g smör
5 ägg
5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl filmjölk
1 1/2 dl blåbär
Garnering:
50 g vit choklad
50 g ljus choklad
Servering:
blåbär

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Smält matfettet och låt det svalna något. Vispa samman ägg och socker pösigt.
2. Blanda torra ingredienser i en bunke och sikta ner i smeten under omrörning tillsammans med filmjölken.
3. Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 25×35 cm stor. Strö över blåbär. Grädda i nedre delen av ugnen i 25–30 minuter, känn med sticka. Ta ut och låt svalna.
4. Smält chokladsorterna över vattenbad och spritsa båda över kakan.
5. Vid servering, garnera med färska blåbär.

Recept: Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Smarta köksuppfinningen vi inte kan leva utan

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…