Annons

Annons

Chokladbrownies med chokladfrosting

Baka läckert i långpanna till påsk. Glad påsk!

Chokladbrownies med chokladfrostin

ca 25 bitar
125 g mörk choklad
100 g smör, mjukt
3 dl strösocker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
100 g mörk choklad, 70 %

Frosting:
100 g smör, mjukt
200 g Philadelphiaost, rumstempererad
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao + ev lite extra
godisägg

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält chokladen på låg effekt i mikron eller över vattenbad. Rör ihop smör och socker. Vispa upp äggen. Arbeta in de uppvispade äggen i smörsmeten lite i taget, tillsätt den smälta chokladen.

Sikta ihop kakao, vaniljsocker och mjöl och vänd ner. Hacka den mörka chokladen grovt och vänd ner den i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i bottnen på en fyrkantig ugnsform, ca 22×22 cm, och häll i smeten.

Grädda mitt i ugnen 27–30 minuter. Låt svalna. Vispa ihop smör och ost. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och kakao och vispa till en jämn, fin frosting. Bred frostingen över kakan, garnera med godisägg och skär upp i bitar. Pudra eventuellt över lite kakao.

Av Elisabeth Johansson Foto Ulrika Pousette

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…