Annons

Annons

Chokladdoppade mandlar med kanel

Rosta mandlarna först så blir dessa chokladdoppade mandlar knapriga och superläckra! Gott godis du lätt gör själv.

ca 50 st

150 g sötmandel
200 g mörk choklad
1 msk kanel

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg mandeln i en ugnsfast form och rosta i ugnen i ca 5 minuter. Låt svalna.
3. Smält chokladen över varmt vattenbad eller i mikron och lägg i mandlarna. Ta upp dem en och en och lägg på bakplåtspapper att stelna, gärna i kylskåp. Pudra dem med kanel.
4. Doppa dem en gång till i smält choklad. Om den smälta chokladen har stelnat kan du bara smälta den igen. Lägg dem på bakplåtspapper att stelna. Pudra över kanel.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Recept och
 foto: Åsa Swanberg

Prova också:

Ljuvlig tryffel

Påsktårta med lime och kola

Söt efterrätt till påsk

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…