Annons

Annons

Chokladdoppade mandlar med kanel

Rosta mandlarna först så blir dessa chokladdoppade mandlar knapriga och superläckra! Gott godis du lätt gör själv.

ca 50 st

150 g sötmandel
200 g mörk choklad
1 msk kanel

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg mandeln i en ugnsfast form och rosta i ugnen i ca 5 minuter. Låt svalna.
3. Smält chokladen över varmt vattenbad eller i mikron och lägg i mandlarna. Ta upp dem en och en och lägg på bakplåtspapper att stelna, gärna i kylskåp. Pudra dem med kanel.
4. Doppa dem en gång till i smält choklad. Om den smälta chokladen har stelnat kan du bara smälta den igen. Lägg dem på bakplåtspapper att stelna. Pudra över kanel.

Annons

Recept och
 foto: Åsa Swanberg

Prova också:

Ljuvlig tryffel

Påsktårta med lime och kola

Söt efterrätt till påsk

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…