Annons
Annons

Kladdkaka med hallon

Lättbakad kladdkaka som du garnerar med hallon eller de bär du gillar mest!

Året Runt
 8 bitar:
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
150 g kesella
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl frysta hallonGarnering:
hallon
kryddgrönt
siktat florsocker

Annons

Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smör och choklad på svag värme. Vispa ägg, socker och kesella poröst.
Blanda de torra ingrediens­erna, rör ner äggblandningen och chokladröran. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 25––30 minuter, känn med en sticka så att kakan är lagom kladdig. Garnera med hallon och sikta över lite florsocker. Servera med vispad grädde.

 Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…