Annons

Annons

Chokladlängd med kokos och lime

Åh, så gott med choklad! Lime ger den där lilla fräschören som kan behövas för att chokladen inte ska kännas för mastig.

Året runt Mjuka kakor / Janet Gustavsson

150 g smör
100 g mörk choklad
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 dl kokosflingor
1 tsk bakpulver
rivet skal av 1 lime

Till formen:
smör
kokosflingor
garnering:
lime
kokosflingor
1 dl vispgrädde

Annons

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull, rör ner hackad choklad och rör tills den smälter.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda  vete­mjöl, kokosflingor och bak­pulver. Vänd ner i äggsmeten.
Rör ner chokladkrämen i ägg­smeten och tillsätt limeskal. Smörj en avlång bakform, ca 1 1/2 liter, och strö med kokos­flingor. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter, kontrollera med sticka att ka­kan är klar. Strö kokosflingor och spritsa små klickar av grädde på den avsvalnade kakan. Dekorera med limeklyftor.

Gilla Året Runt på Facebook

Av: Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Fler härliga recept!
AR Långpannebak 4411 Janet Gustavsson
Tigerkaka i långpanna
Butterkakablabar
Butterkaka med blåbär

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…