Annons

Annons

Chokladmousse med rostade honungsmandlar

Lyxig dessert med så mycket smak att det räcker med ett glas. Särskilt god blir moussen med de sötsalta mandlarna på toppen och färska bär.

Annons

236850_2

2 mogna avokador
1 dl kakao
1 dl kokosgrädde
3 msk fast honung
en nypa salt

ROSTADE HONUNGSMANDLAR
1 dl sötmandlar
1 msk fast honung
2 msk rostade sesamfrön
1 tsk flingsalt

Till servering: färska bär och mynta

Mixa alla ingredienser till moussen i en matberedare eller en mixer. Häll upp i portionsformar och ställ i kylskåp minst 45 minuter. Rosta mandlarna i en torr stekpanna utan fett. Häll på honungen och låt den koka in. Häll upp på ett bakplåtspapper eller ett oljat fat och strö genast över sesamfrön och flingsalt. Hacka mandlarna till fina smulor när de har svalnat. Toppa moussen med mandlar, färska bär och mynta.

Från boken Good food av Kristin Kaspersen, Fitnessförlaget Foto: Jenny Grimsgård

Läs vår intervju med Kristin Kaspersen här!

 

 

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons