Annons
Annons

Chokladpaj med lingon

Baka en underbart god chokladpaj till fikat! Lingonen ger en härlig smakbrytning till den söta chokladfyllningen. Ett underbart recept!

Kantarell -15 Janet Gustavsson

8–10 bitar
125 g smör
2 msk strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 ägg
1 msk kallt vatten
1 dl mandelspån

Fyllning:
2 dl vispgrädde
50 g smör
1 1/2 dl ljus sirap
200 g mörk choklad
2 dl lingon

Sätt ugnen på 175 grader.
Kör smör, socker och mjöl i matberedare. Tillsätt ägget och fortsätta arbeta. Tillsätt vatten och till sist mandelspån och forma till en degboll. Svep in i plastfilm och lägg i kylen ca 30 minuter.
Tryck ut i pajform och förgrädda skalet ca 10 minuter. Låt svalna.
Koka grädde, smör och sirap på svag värme ca 10 minuter. Bryt chokladen i bitar och lägg i den varma krämen, rör om så den smälter.
Häll krämen i pajskalet och strö över lingonen, ställ kallt över natten.

Annons

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Fler goda recept med lingon:
Vit chokladpannacotta med lingon

Renskavsgryta med lingon och squash

Glutenfritt grovt bröd med lingon och aprikos

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…