Annons

Annons

Chokladpaj med lingon

Baka en underbart god chokladpaj till fikat! Lingonen ger en härlig smakbrytning till den söta chokladfyllningen. Ett underbart recept!

Kantarell -15 Janet Gustavsson

8–10 bitar
125 g smör
2 msk strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 ägg
1 msk kallt vatten
1 dl mandelspån

Fyllning:
2 dl vispgrädde
50 g smör
1 1/2 dl ljus sirap
200 g mörk choklad
2 dl lingon

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.
Kör smör, socker och mjöl i matberedare. Tillsätt ägget och fortsätta arbeta. Tillsätt vatten och till sist mandelspån och forma till en degboll. Svep in i plastfilm och lägg i kylen ca 30 minuter.
Tryck ut i pajform och förgrädda skalet ca 10 minuter. Låt svalna.
Koka grädde, smör och sirap på svag värme ca 10 minuter. Bryt chokladen i bitar och lägg i den varma krämen, rör om så den smälter.
Häll krämen i pajskalet och strö över lingonen, ställ kallt över natten.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Fler goda recept med lingon:
Vit chokladpannacotta med lingon

Renskavsgryta med lingon och squash

Glutenfritt grovt bröd med lingon och aprikos

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…