Annons

Annons

Chokladpannacotta med bär och daim

Perfekt dessert att göra klar i förväg. Toppingen kan varieras efter smak. Ett riktigt festrecept!

Chokladpannacotta med bär och Daim

4 personer
1 1/2 gelatinblad
250 g mjölkchoklad, hackad
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker

Garnering:
10–12 blåbär
8 hallon
1 daim
2 dl vispgrädde

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter.
Koka upp grädde och strösocker och häll det över chokladen i en bunke. Rör tills chokladen smält.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i smeten. Mixa med stavmixer till en slät blandning. Häll upp på glas eller skålar och låt stå kallt minst 4 timmar.
Garnera med en klick vispad grädde, bär och krossad daim.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Av: Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Bjud på trerätters middag!
Till förrätt: Räkcheseecake
Cheesecake med räkor i glas
Till varmrätt: Parmalindad fläskfilé
Örtbakad parmalindad fläskfilé

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…