Annons

Annons

Chokladrulltårta med färskost och hallon

Baka en ljuvligt god chokladrulltårta med cheesecakefyllning och hallon! Snabbt och lätt har du en godsak till kaffet eller en bakelse på finkalaset!

Chokladrulltårta med färskost och hallon
ca 10 bitar

3 stora ägg
1½ dl strösocker
5 msk potatismjöl
1 msk vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning:
200 g färskost
1 dl kesella
1 dl florsocker
2–3 dl hallon

Annons

Garnering:
2 dl vispgrädde
hallon
mynta eller citronmeliss

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör om. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40
cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen, 5–7 minuter. Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Låt svalna under långpannan eller lätt fuktad duk.
3. Fyllning: Vispa ihop färskost, kesella och florsocker till en fluffig smet, gärna med elvisp. Bred ut fyllningen över bottnen och strö över hallon. Rulla ihop från långsidan. Spritsa på grädde och garnera med hallon och mynta eller citronmeliss.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…