Annons

Annons

Chokladrulltårta med smörkräm

En god chokladrulltårta med en smörkräm med lite smak av vanilj. Ett klassiskt och gott recept.

Chokladrulltårta med smörkräm

ca 15 bitar

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2-3 msk kakao
1 tsk bakpulver

Smörkräm:
150 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

Garnering:
2-3 dl vispgrädde
skivade jordgubbar

Annons

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker lufigt. Blanda samman potatismjöl, mjöl och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten och rör ihop till en slät smet.
Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30×40 cm.

Gilla Året Runt på Facebook

Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra försiktigt loss gräddningspappret. Låt svalna.
Blanda alla ingredienserna till smörkrämen, rör tills den är lätt och luftig. Bred ut krämen på bottnen och rulla ihop den från långsidan. Låt rulltårtan vila kallt i kylen minst 1 timme innan du serverar.
Vispa grädden och spritsa eller klicka ut den på tårtan. Dekorera med skicade jordgubbar.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…