Annons

Annons

Chokladrutor 
med kokostosca

Testa de här saftiga chokladrutorna med kokostosca. De är vansinnigt goda!

Chokladrutor 
med kokostosca

42 bitar

200 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
Kokostosca:
75 g smör
2 dl strösocker
1½ dl vispgrädde
1½ dl sirap
200 g kokosflingor

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker, och vänd ner i smeten tillsammans med det smälta smöret.
3. Häll smeten i en form, 25×35 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda 
i ca 20 minuter.
4. Kokostosca: Blanda smör, socker, grädde och sirap i en kastrull och koka upp. Sjud ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen, rör i kokos.
5. Bred försiktigt smeten över kakan och grädda klart i 10 minuter. Låt kallna och skär i rutor.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Äppeltosca

Choklad- och blåbärsrutor i långpanna

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…