Annons

Annons

Chokladrutor med minttryffel och blåbär

Få godsaker är så älskade som bakverk med choklad. Baka vår goda chokladkaka som du bakar smidigt i långpanna.

Annons

Baka chokladrutor med after eight i långpanna

LÄS OCKSÅ: Därför är choklad bra för hälsan

Ca 25 stycken
300 g smör
3 1/2 dl strösocker
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver

Minttryffel:
200 g smör
1 1/2 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
10 After Eight-bitar

Garnering:
1 1/2 -2 dl blåbär
gräddkolor

Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret och låt det svalna. Rör smör och socker i ett par minuter. Tillsätt ett ägg i taget, rör mellan varje ägg.

Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och sikta ner blandningen i smeten. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna ca 30 x 35 cm. Grädda strax under ugnens mitt 13-15 minuter, känn med sticka.

Hacka chokladen. Dela After Eight-bitarna. Smält smöret till tryffeln och tillsätt grädden. När blandningen är varm, rör ner båda chokladsorterna och fortsätt röra tills allt är smält.

Placera tryffeln kallt tills den blir lagom fast för att kunna bredas ut på den nu kalla kakan. Använd en palettkniv. Strö över blåbär och gräddkolor. Skär kakan i rutor.

Tips! Dekorera kakan efter eget tycke. Toppa till exempel med hallon, flingsalt eller jordnötter.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Fler goda bakverk att baka i långpanna

saffransrutor
Recept: Saffransrutor

Morotskaka med polkafrosting
Recept: Morotskaka med polkafrosting

Toscarutor i långpanna
Recept: Havretosca 

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons