Annons

Annons

Chokladswirl med påskägg och salta pinnar

En färgglad blandning av sött och salt i ett hav av choklad. Det kan inte bli mycket bättre än så!

Chokladbräck med påskgodis – recept:

Under påsken bjuder vi gärna på sötsaker. Denna sötsak är väldigt enkla att göra och blir riktigt fin. Det bästa är att du enkelt kan byta topping mot andra alternativ, kanske mot skumharar eller chokladkaniner!

Annons

Du behöver:

3,5 dl grovhackad choklad (till exempel blockchoklad)
2,25 dl grovhackad vit choklad (till exempel blockchoklad)
2,25 dl dragerade chokladägg
1 dl salta pinnar
Strössel eller liknande

Gör så här:

1. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt eller liknande.
2. Ta fram två kastruller och värm både choklad och vit choklad i två olika skålar över vattenbad.
3. När båda chokladsmetarna är smälta häller du den ena chokladsmeten över bakplåtspappret.
4. Använd en sked och häll över den andra chokladsmeten i ett önskat mönster över den första. Om du vill kan du använda en tandpetare och dra runt i smeten för att skapa olika mönster.
5. Lägg på salta pinnar, påskägg och strössel.
6. Ställ plåten i kylskåpet och låt kylas i cirka 45-60 minuter.
7. När chokladen är kall kan du bryta den i små block och förvara i en låda med lock i kylen.

Foto och recept: fivehearthome

Läs också:

Marshmallowfylld choklad

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…