Annons

Annons

Cobbler, Amerikansk hallonpaj

Det här är egentligen en halloncobbler, en amerikansk bärpaj. Kakan är mjuk i konsistensen och ett mellanting mellan smulpaj och sockerkaka.

Amerikansk hallonpaj

Amerikansk hallonpaj

300–400 g hallon
4 msk rå- eller strösocker
COBBLER:
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 dl vispgrädde
1 ägg
GARNERING:
florsocker
hallon

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman hallon och socker. Lägg bärblandningen i en stor smord pajform, ca 24 cm i diameter, eller i 4 små portionsformar.
Vispa samman smör och socker med elvisp. Blanda samman samtliga torra ingredienser och vänd ner dem i smörblandningen.
Avsluta med att blanda ner grädde och ägg.
Fördela blandningen över hallonen, grädda i ugnens mitt ca 20–25 minuter. Cobblern ska ha fått en gyllene och fin färg.
Garnera med hallon, pudra gärna över lite florsocker vid serveringstillfället. Serveras ljummen med vaniljglass eller vispgrädde.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS MER:

Smulpaj med rabarber

Smulpaj med jordgubbar och rabarber

Glutenfri nötig blåblärspaj

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…