Annons

Annons

Cocotter med räkspett

Små och naggande goda är cocotterna med räkspett.

Cocotter med räkspett

8 stycken

Räkspett:
32 räkor
4 soltorkade tomater i olja
8 kulor minimozzarella
8 basilikablad
Cocotter:
2 dl crème fraiche
8 ägg
salt och peppar
1½ dl riven ost
Garnering:
2 msk gräslök

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala räkorna. Dela de soltorkade tomaterna på hälften. Trä upp mozzarella, basilika, soltorkad tomat och räkor på spetten.
3. Cocotter: Lägg ca 1 msk crème fraiche i varje cocotteform eller andra ugnsfasta portionsformar. Knäck ett ägg i varje och krydda med salt och peppar. Strö över lite riven ost.
4. Tillaga cocotterna i vattenbad 
i ugnen, 7-8 minuter. Koka upp vattnet till vattenbadet så att det är varmt när du ställer in det i ugnen.
5. Servera cocotterna med spetten ovanpå. Klipp över lite gräslök.

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Avokadoägg med lax

Frittata med räkor

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…