Annons

Annons

Couscoussallad med grillad kyckling och fetaost

Snabb och lättlagad blir couscoussallad med färdiggrillad kyckling. Fetaost, oliver och yoghurtdressing ger den läckra smaker från Medelhavet!

4 portioner

2 ½ dl couscous
5 dl vatten
½ grillad kyckling
1 förp svarta bönor, ca 100 g avrunnen vikt
1 förp kidneybönor, ca 100 g avrunnen vikt
200 g cocktailtomater
1 dl svarta oliver
100 g fetaost
½ dl finhackad bladpersilja
Servering:
3 dl turkisk yoghurt
3/4 dl tahini (sesampasta)
1 msk pressad citronsaft
salt och peppar

Annons

1. Koka couscousen i 5 dl vatten och följ för övrigt anvisningarna på förpackningen. Låt couscousen dra under lock, 10 minuter.
2. Tahini- och yoghurtsås: Blanda turkisk yoghurt, tahini (sesampasta) och pressad citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
3. Bred ut couscousen på ett uppläggningsfat. Rensa kycklingen och skär köttet i tärningar. Lägg kyckling och väl sköljda bönor på couscousen. Skiva tomaterna och strö på couscousen tillsammans med oliver, tärnad fetaost och persilja. Servera med tahini- och yoghurtsås.

Recept: Kristina Eriksson
Foto: Åsa Dahlgren

Prova också:

Pasta med kyckling, svamp och grillad paprika

Italiensk kyckling med parmesanost

Yoghurtmarinerad kyckling med grönsaker

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…