Annons
Annons

Crêpes med kräftstuvning

Fyll dina pannkakor med en smakrik kräftfyllning. Ett enkelt recept som känns lite lyxigt.

Året Runt

4 personer, ca 6 crêpes
2 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
3 dl mjölk
1 krm salt
3 msk smör

Stuvning:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 1/2 tsk koncentrerad hummerfond
2 msk lag från kräftstjärtarna
150 g kräftstjärtar
1/2 dl finhackad dill
salt, svartpeppar
1 1/2 dl riven ost

Annons

Topping:
några kräftstjärtar
dillvippor

Vispa ihop samtliga ingredienser till smeten. Låt stå och svälla i ca 10 minuter. Värm ugnen till 175 grader. Stek 6-8 crêpes i smör  i en stekpanna.
Smält smöret till stuvningen i en kastrull. Vänd ner mjölet och mjölken och vispa så att alla klumpar försvinner. Rör hela tiden så att det inte bränns vid i botten. Koka ihop till en sås, ca 3-4 minuter. Smaksätt med hummerfond och kräftlag, salt och peppar.
Vänd ner avrunna kräftstjärtar och dill, ta undan några till garnering.
Fördela stuvningen på ena halvan av varje crêpe. Rulla ihop och lägg i en smord ugnsform. Strö över riven ost.
Gratinera mitt i ugnen 8-10 minuter. Toppa med kräftstjärtar och dill.

Av: Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell 

Här hittar du fler enkla vardagsrecept>> 

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…