Annons

Annons

Det nappar på grillen!

Annons
*** Local Caption *** Foto: Linda Prieditis

Foto: Linda Prieditis

Dagens glutenfria middagstips – härligt goda fiskspett med rödbetor och getostkräm.

 

Här är receptet:

4 PERSONER
800 g rödbetor
några kvistar rosmarin
2 msk olivolja
RIMLAG:
1/2 dl salt
5 dl vatten
300 g torskrygg eller stor sejfilé
GETOSTKRÄM:
1/2 dl persilja, hackad
150 g chèvre
1 1/2 dl turkisk yoghurt
salt och svartpeppar
300 g laxfilé
1 msk olja
2 lime
Lägg trägrillsspett i blöt någon timme i förväg.
Ordna en glöd som bara täcker halva botten på grillen. Skala betorna och lägg tillsammans med några rosmarinkvistar, olivoljan och lite salt i ett stort foliepaket. Stäng noga och lägg på gallret vid sidan av glöden. Sätt på locket och grilla på svag värme i en timme.
Rör ihop salt och vatten till rimlagen. Lägg i torsken och rimma i cirka 30 minuter.
GETOSTKRÄM: Hacka persiljan och mosa ihop med chèvren och yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Torka av torsken och skär den och laxen i 3 cm kuber. Salta laxen och peppra båda fiskarna. Trä upp på spett och pensla med oljan. Skölj och dela limefrukterna.
Grilla spetten direkt över glöden någon minut på varje sida. Grilla även limehalvorna på snittsidan.
Servera med betorna och getostkrämen.

Tips!
Har du inget lock till grillen så baka betorna i ugnen eller koka dem mjuka.

AV JON HANSSON

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons