Annons

Annons

Drömgoda tekakor

Tekakor

Tekakor

Jag brukar göra de här tekakorna då och då, och de är alltid lika uppskattade. Enkla att baka och så goda till kvällsteet! Flera har velat ha receptet, så jag bjuder på det här så att även våra kära Året Runt-läsare kan få ta del av det.

Annons

16 TEKAKOR

1 1/2 dl havregryn
2 1/2 + 2 1/2 dl mjölk
100 g smör
1/2 tsk salt
3 msk honung eller rörsocker
50 g jäst
ca 12 dl vetemjöl

Koka havregrynen med 2 1/2 dl mjölk till en ganska lös gröt.

Tag kastrullen från värmen och klicka ner smöret i mindre bitar. Rör tills det har smält. Tillsätt salt och honung och rör om.
Smula jästen i en bunke. Värm resten av mjölken till knappt fingervarmt och häll ner i bunken. Rör tills jästen lösts upp.
Blanda ner havregrynsgröten i degvätskan. Arbeta in mjölet, lite i taget tills du har en smidig deg. Låt jäsa under bakduk 35-40 minuter på dragfri plats.
Dela degen i 16 lika stora delar. Platta ut och forma runda tekakor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Nagga med gaffel och låt dem jäsa ytterligare ca 10 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda tekakorna mitt i ugnen ca 8 minuter tills de fått en gyllene färg.

Av Susanne B Olsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…