Annons

Annons

En gammal goding

Annons

Bedjacket

Fina, gamla stickmönster är bland det bästa jag vet. Och i vårt arkiv längst ner i källaren finns alla gamla, inbundna nummer av Året Runt. Ibland hämtar jag upp en årgång och bläddrar igenom de gulnade och sköra sidorna för att se vad som var populärt att sticka förr.

Den här fina bäddjackan hittade jag i nummer 2, 1950. Nog skulle man kunna använda den som kofta så stilig som den är med spetsmönster och puffärmar? Och rosetten är verkligen pricken över i!

Kanske är det fler än jag som blir sugna på att sticka denna tjusiga bäddjacka, eller blir inspirerade att göra något liknande. Originalmönstret finns nämligen bara i storlek 42 och det motsvarar troligtvis 38-40 i dagens mått.

Det är svårt att få till en bra kopia, men mönstret finns här nedan. Klicka på bilden så kommer det upp en lite större version.

1950nr2

Av Johanne Ländin

LÄS OCKSÅ
 • Mia

  Hej, vilket fint mönster, har ni möjlighet att scanna in mönstret igen men flytta lite till höger, så att skarven kommer med, nu ”klipps” både bild och inscanningen.
  Lite svårt att förklara, hoppas ni förstår
  //Mia

  • Året Runt

   Hej Mia, tyvärr går det inte att flytta längre till höger tyvärr, för tidningen är inbunden i en tjock bok. /Johanne Ländin

  • Året Runt

   Nu finns ett nytt inlägg med hela mönstret till bäddjackan i en pdf som går att ladda ner! Hälsningar från handarbetsredaktören Johanne


Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons