Annons

Annons

Enchiladas med lövbiff och ostdipp

Ett perfekt recept för en trivsam start på helgen.

Enchiladas

4 personer

350 g lövbiff
1 purjolök
1/2 tsk salt
2 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
2 dl lätt crème fraiche
6 stora tortillabröd
1 dl riven prästost

Ostdipp:
1 dl mellangrädde
3 dl riven prästost
1 dl finhackade örter, t ex basilika och bladpersilja
1 krm svartpeppar

Annons

Tomatsalsa:
4 tomater
1/2 kruka färsk koriander
1 påse nachochips

Sätt ugnen på 250 grader. Strimla köttet och purjolöken. Bryn köttet i lite smör. Lägg i purjolöken, krydda med salt, paprikapulver och chilipulver. Rör ner crème fraiche och låt allt koka ihop ett par minuter.
Bred ut röran på tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna på ett ugnssäkert fat. Strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 minuter tills osten fått färg.
Koka upp grädden till dipen. Dra från värmen. Rör i osten och låt den smälta på svag värme. Dra från värmen igen och blanda i örterna. Smaksätt med peppar.
Hacka tomaterna och koriandern och blanda ihop.
Ta ut rullarna ur ugnen och fördela tomatsalsan över. Servera med varm ostdip och nachochips.

Gilla Året Runt på Facebook

Här hittar du fler recept till fredagsmyset:
Gratinerade mini taco tubs med avokadoröra
Tortillastubbar med två röror

 

Av Åsa Swanberg Foto Ludvig Swanberg

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…