Annons

Annons

Kladdkaka med polkagrädde

En söt och lättbakad kladdkaka med juligt rödvit dekor.

Annons

kladdkaka med polka

Baka en god och enkel kladdkaka.

8-10 bitar
125 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt

Topping:
2 dl vispgrädde
10-12 minipolkakäppar

Servering:
polkagrädde

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.

Knäck äggen i en bunke. Blanda socker, mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Sikta ner detta i bunken och rör om till en slät smet – vispa inte. Rör ner smöret.

Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smöra formen, även på papperet, och bröa den. Hälls smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20-22 minuter. Låt svalna.

Vispa grädden och spritsa eller klicka ut runt tårtan. Garnera med polkagriskäppar eller polkagrisar.
Servera med polkagrädde.

Polkagrädde
Blanda 3 dl vispad grädde med 1 dl fint krossad polkagris. Ett sött, friskt och knastrigt alternativ till vanlig grädde.

I vår butik hittar du många fina formar att baka i – kolla in vår butik här och handla till specialpris >>

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Har du bakat en vit kladdkaka? Här är vårt recept >>

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons