Annons
Annons

Färsfyllda paprikor

Det blir bäst om du ugnsbakar paprikorna innan du fyller dem med köttfärs. Rostade tomater är gott att ser­vera till.

Behöver du middagsips? Här hittar du fler recept>>

Färsfyllda paprikor
4 paprikor
4 mellanstora gula eller orange paprikor
1 1/2 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g blandfärs
10 körsbärstomater i blandade färger
1/2 dl ajvar relish
2 msk finhackad basilika 30 g rucola, grovt hackad

Annons

Topping:
1 dl riven parmesanost

Till servering:
rostade körsbärstomater
riven parmesanost
feferoni
ev kokt pasta

Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj paprikorna, skär av locket och kärna ur. Lägg lock och paprikor i en ugnsform, häll över lite olivolja, stek mitt i ugn­en 18–20 minuter.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs blankt i lite matfett. Tillsätt mer matfett och färsen och bryn tills färsen är smulig. Halvera tomaterna och tillsätt till färsen tillsammans med ajvar relish. Hacka basilika och rucola och vänd ner i färsblandningen. Fyll paprikorna med så myck­et färsblandning som får plats. Färs som är över kan du lägga runt paprikorna. Strö över riven ost. Sätt på locket. Gratinera ca 10 minuter. Servera paprikorna med rostade tomater, feferoni och ev kokt pasta.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Ander Norrsell

Behöver du middagsips? Här hittar du fler recept>>

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…