Annons

Annons

Falukorvsgryta med curry och chili

Ge falukorvsgrytan thailändska smaker av kokosmjölk, curry och lime.

Korvgryta

Falukorvsgryta med asiatiska smaker

4 portioner

500 g falukorv
2 msk smör eller margarin
1 purjolök
1 röd paprika
1 gul paprika
1/2 röd chilifrukt
150 g sugarsnaps
1 bukett broccoli
3 tsk röd currypasta
saft av 1 limefrukt
skal av 1 limefrukt
1 burk kokosmjölk á 400 ml
3 msk tomatpuré
2 msk finklippt gräslök
Garnering:
Kryddgrönt, gärna persilja
Servering:
Kokt ris
sallad

Annons

Strimla korven. Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn korven runt om.
Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikorna. Kärna ur och strimla chilifrukten. Ansa och strimla sugarsnapsen. Ansa och dela broccolin i små buketter. Vänd ner samtliga grönsaker utom sugarsnapsen i korvfräset. Stek vidare i ett par minuter tills grönsakerna är blanka och smidiga utan att de fått färg. Tillsätt currypasta, limesaft och limeskal samt kokosmjölk och tomatpuré. Vänd ner sugarsnaps. Låt allt puttra i ett par minuter. Om du vill kan du reda grytan med lite maizena redning. Klipp över gräslök och servera med kokt ris och sallad.

Gilla Året Runt på Facebook

Tips: Du kan också använda gul currypasta istället för röd.

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

 

LÄS OCKSÅ


1 kommentar


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…