Annons

Annons

Falukorvsgryta med asiatisk flirt

Med hjälp av kokosmjölk och röd currypasta ger vi vår falukorvsrätt en asiatisk smak, styrkan bestämmer du med hjälp av mängden currypasta. Röd currypasta är en våt kryddblandning från Thailand som finns i alla livsmedelsbutiker i hyllan med asiatiska livsmedel.

Korvgryta

4 portioner

500 g falukorv
2 msk smör eller margarin
1 purjolök
1 röd paprika
1 gul paprika
1/2 röd chilifrukt
150 g sugarsnaps
1 bukett broccoli
3 tsk röd currypasta
saft av 1 limefrukt
skal av 1 limefrukt
1 burk kokosmjölk á 400 ml
3 msk tomatpuré
2 msk finklippt gräslök
Garnering:
Kryddgrönt, gärna persilja
Servering:
Kokt ris
sallad

Annons

Strimla korven. Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn korven runt om.
Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikorna. Kärna ur och strimla chilifrukten. Ansa och strimla sugarsnapsen. Ansa och dela broccolin i små buketter. Vänd ner samtliga grönsaker utom sugarsnapsen i korvfräset. Stek vidare i ett par minuter tills grönsakerna är blanka och smidiga utan att de fått färg. Tillsätt currypasta, limesaft och limeskal samt kokosmjölk och tomatpuré. Vänd ner sugarsnaps. Låt allt puttra i ett par minuter. Om du vill kan du reda grytan med lite maizena redning. Klipp över gräslök och servera med kokt ris och sallad.

Tips: Du kan också använda gul currypasta istället för röd.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


1 kommentar


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…