Annons
Annons

Falukorvsgryta

Falukorv gillas av både stora och små. Testa det här receptet och bjud på en god middag!

falukorvsgryta

4 personer
300 g palsternacka, i bitar
2 morötter, i bitar
250 g broccolibuketter
1 rödlök
600 g falukorv
1 l vatten
3 msk kycklingfond
5-6 potatisar
smör till stekning
1/2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
salt, svartpeppar, efter smak
3 msk pepparrot, finriven
150 g sockerärter
kryddgrönt till garnering

Skala och dela palsternackor och morötter i mindre bitar.

Annons

Dela broccolin i mindre buketter. Skala och klyfta löken. Dela korven i bitar.  Koka upp vatten och fond. Lägg ner palsternacks- och morotsbitar och koka i ca 3 minuter. Tillsätt broccoli, lök och falukorv. Sjud vidare i ca 5 minuter. Sila av fonden, men spara den.  Smält smör och rör ner mjölet. Späd med den avsilade fonden lite i taget och vispa under tiden. Smaka av med socker, salt, peppar och pepparrot.  Ansa sockerärterna, klipp i mindre bitar och vänd ner i grytan.Garnera med valfritt kryddgrönt. Servera med kokt potatis.

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…