Annons

Annons

Färsfyllda lövbiffsrulader

Lövbiff är perfekt  när du vill att middagen ska vara festlig men ändå gå snabbt att laga!

 

Färsfyllda lövbiffsrulader

Färsfyllda lövbiffsrulader
4 personer
500 g lövbiff
smör till stekning
6 dl vatten
3 msk kalvfond
ev maizena
3 dl grädde, valfri fetthalt
Fyllning:
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
200 g blandfärs
1/2 dl grädde, valfri fetthalt
2 msk finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Servering:
kokt pressad potatis eller potatisgratäng

Annons

1. Fyllning: Skala och finhacka lök och vitlök, och blanda det med blandfärs, grädde, persilja, salt och peppar.
2. Lägg ut lövbiffarna och bred på fyllning. Rulla ihop från kortsidan och fäst med tandpetare.
3. Bryn ruladerna runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en stekgryta.
4. Häll på vatten och fond, och låt puttra sakta under lock, ca 30 minuter. Vill du ha såsen lite tjockare, red med maizena utrört i lite vatten. Koka upp. Tillsätt grädde. Låt allt puttra ihop ett par minuter.
5. Ta bort tandpetarna. Servera med pressad potatis eller potatisgratäng.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…