Annons
Annons

Färsfyllda lövbiffsrullader

Färs i rulladerna ger en saftig och god rullad. Här serverade i rikligt med gräddsås.

Färsfyllda lövbiffsrullader

Färsfyllda lövbiffsrullader.

4 personer
500 g lövbiff
200 g blandfärs
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl vispgrädde
2 msk finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sås:
6 dl vatten
3 msk kalvfond
ev majsstärkelse
3 dl vispgrädde

Annons

Skala och finhacka vitlök och lök. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen.

Lägg ut lövbiffen och bred ut färsblandningen på köttet. Rulla samman från kortsidan och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna i lite matfett. Flytta över till en stekgryta. Häll på vatten och kalvfond och låt rulladerna puttra sakta under lock ca 30 minuter. Vill du ha såsen lite tjockare, red med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka upp igen, tillsätt grädde och låt puttra samman i ett par minuter.

Ta upp rulladerna ur såsen, ta bort tandpetarna och lägg tillbaka dem igen.

Servera med pressad potatis eller gör en potatisgratäng.

Recept på en krämig potatisgratäng hittar du här>>

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…