Annons

Annons

Färskpotatispaj med spenat

Säsongens läckraste paj med Västerbottensost, spenat och färsk potatis. Ett vegetariskt recept som lockar alla!

Färskpotatispaj med spenat

Färskpotatispaj med spenat

4 personer

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk iskallt vatten

Fyllning:
400 g kokt färskpotatis
10 cm purjolök
1 påse babyspenat, ca 70 g
salt, peppar
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
2 dl Västerbottensost

Annons

Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa samman ingredienser­na till pajdegen, tryck ut i en  pajform och ställ kallt 30 mi­nuter.
Skala och skär potatisen i tun­na skivor. Strimla purjolöken. Låt purjolök och spenat mjukna  i lite olja i en stekpanna. Krydda  med salt och peppar.
Lägg spenatblandningen blandad med potatisen i paj­skalet. Rör ihop ägg och mat­lagningsgrädde och häll i paj­formen. Strö över riven ost och ställ in ca 35 minuter.

Av Janet Gustafsson Foto Erik Karlsson

Fler goda recept på läckra pajer hittar du här>>

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…