Annons
Annons

Festfin cheesecake med Baileysmak

Gott och underbart!

53370_Kladdkaka_Cheesc_2
8 bitar
75 g smör
100 g digestivekex
100 g chokladkakor av typen Maryland cookies

Fyllning:
3 dl vispgrädde
500 g Philadelphiaost
2 dl florsocker
3 msk Baileys cream
100 g ljus choklad

Garnering:
1/2 liter jordgubbar

Annons

Smält smöret.
Finfördela kexen i matberedare. Häll i smöret och kör till en massa. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, så att den täcker botten. Ställ kallt.
Vispa grädden.
Blanda ihop ost och florsocker, använd elvisp. Blanda i Baileys cream. Vänd ner grädden.
Bred ostfyllningen över botten i formen. Smält chokladen och bred den över ostfyllningen.
Ställ kallt 4-5 timmar, gärna över natten. Garnera med jordgubbar före serveringen.

Av Lena Söderström Foto: Eva Hildén Smith

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…