Annons

Annons

Festlig lax- och potatismosgratäng

Allt i ett-mat där vi fyllt laxbitarna med goda smaker.

Fiskgratäng med lax och potatismos

4 personer
200 g spenat
1 gul lök
1 msk smör
4 portionsbitar lax, skinnfria
1 dl crème fraiche med fetaost och tomat
1 kvist cocktailtomater
1 dl riven lagrad ost

Potatismos:
1 kg mjölig potatis
1 dl varm mjölk
25 g smör
salt, svartpeppar
1 äggula

Annons

Garnering:
dill

Sätt ugnen på 225 grader.

Potatismos: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Mosa potatisen och tillsätt varm mjölk, smör och äggula. Blanda tills du har ett fint mos. Smaka av med salt och peppar.

Ansa spenaten. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs spenat, lök och vitlök mjukt, utan at det tar färg. Sila bort överflödig vätska om det behövs. Lägg spenatblandningen i en smord ugnsform. Skär ett längsgående snitt i varje laxbit och lägg dem ovanpå spenaten.

Blanda crème fraiche och riven ost, fyll laxen med röran. Spritsa moset runt om fisken. Lägg ner tomaterna runt om i formen.

Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter. Garnera med dill.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Så slipper du hacka grönsaker – någonsin igen!

Det supersmarta köksverktyget multihackaren löser alla problem du har med att hacka och skära frukt och grönsaker!

Läs mer om den smarta köksprylen här och få ett fint erbjudande på en egen!

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…