Annons

Annons

Festlig färskpotatisar med läcker topping

Bjud på något oväntat! Dessa festliga potatisar med topping blir snabbt en ny favorit.

Festliga potatisar – recept

4 personer

700 g färskpotatis
Örtkräm:
2 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1 dl finhackade örter, t ex dragon och persilja
1 msk citronsaft
1 tsk finrivet citronskal
salt och svartpeppar

Annons

Topping 1:
200 g kallrökt lax eller 200 g skalade räkor
dillvippor
citronklyftor

Topping 2:
100 g bresaola
½ dl pinjenötter, rostade
4 msk pesto
50 g riven parmesanost

Topping 3:
100 g kokt skinka
2 msk finhackat äpple

Topping 4:
2 msk finklippt krasse
1 msk finhackad purjolök

1. Tvätta potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna.

2. Örtkräm: Blanda samman alla ingredienser till krämen i en bunke.

3. Lägg ut potatisarna på ett fat och toppa med krämen. Garnera med valfri topping och servera till ett
 glas bubbel.

Recept: Maria Zihammou
Foto: Annika Broman

Prova också:

Lerpottesill med matjes och färskpotatis

Färskpotatispaj 
med lax

Så kokar du färskpotatisen på bästa sätt

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…