Annons

Annons

Festsallad med apelsinsmak

AR Vintersallader 0412 Janet Gustavsson

En matig, lyxig sallad känns rätt efter all tung helgmat.

4 personer
300 g oxfilé
1 dl apelsinmarmelad, bitter
1 1/2 dl apelsinsaft
2 msk råsocker
1 vitlöksklyfta
2 apelsiner
1 dl flagad sötmandel
1 silverlök
4 endiver
1 näve mâchesallad

Annons

Skär oxfilén i tunna skivor. Blanda apelsinmarmelad, apelsinsaft, råsocker och finhackad vitlök och låt köttet marinera i blandningen 3 tim­mar i kylen.

Skala apelsinerna och ta bort det vita. Skär i 1 cm tjocka ski­vor. Rosta mandeln i en stek­panna, lägg åt sidan.

Vänd köttet hastigt i stek­panna, ta upp, vänd apelsin­skivorna hastigt i pannan. Skala och finhacka löken el­ler skär i tunna ringar. Dela endiverna i blad och lägg på ett fat, toppa därpå en blandning av kött, mandel, silverlök och apelsiner. Lägg på mâchesallad. Ringla över marinaden.

Av: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…