Annons

Annons

Fetaostfyllda köttbullar med tagliatelle

Smakrika köttbullar fyllda med fetaost som vi serverar med tomatsås och tagliatelle.

Annons
Fetaostfyllda köttbullar med tagliatelle

Fetaostfyllda köttbullar med tagliatelle

4 personer
500 g blandfärs
1 ägg
1/2 dl ströbröd
salt och peppar
3 msk hackad färsk timjan
150 g fetaost
2 msk smör
300 g tagliatelle
250 g kvist körsbärstomater

Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 dl vitt vin
1 kruka basilika

Tomatsås: Finhacka lök och vitlök, låt bli glansigt i lite olivolja i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt tomater och vin, låt sakta koka 20 minuter. Mixa till en slät sås. Tillsätt hackad basilika.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ägg, ströbröd, salt och peppar, låt svälla 10 minuter. Tillsätt blandfärs och timjan.
Skär fetaosten i tärningar, forma färsen runt osten och stek i stekpanna i smöret tills det får lite färg, lägg över i ugnsfast form, lägg körsbärstomaterna bredvid och ställ in i ugn ca 20 minuter.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Servera pastan på ett stort fat, ringla över såsen och toppa med köttbullarna och tomaterna.

Recept av Janet Gustavsson
Foto Erik Karlsson

Fler goda recept på vardagsmat!

Lyxiga högrevsbullar

Fräsch pasta med ricotta, sockerärter och citron

Pasta med mozzarella och bacon

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons