Annons
Annons

Filépizza med kantareller och ädelost

pizza

4 personer
Pizzadegen har vi gjort själv. Satsen räcker exakt till en långpanna, vill du ha en tjockare eller större pizza dubbla satsen.
1/4 paket jäst, 12 g
2 1/2 dl vatten
1 msk olivolja
1 tsk salt
ca 5 dl vetemjöl
FYLLNING:
300-400 g fläskfilé
salt, svartpeppar
smör till stekning
150 g kantareller
1 gul lök
12 körsbärstomater i olika färger
1-1 1/2 dl färdig tomatsås
2 msk finhackad basilika
140 g riven gräddädelost
2 1/2 dl riven lagrad ost
oregano
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, cirka 37 grader.
Häll vattnet över jästen och lös upp jästen. Tillsätt olja, salt samt det mesta av mjölet. Arbeta samman degen väl, tillsätt mjölet lite i taget.
Låt jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i cirka 45 minuter.
Putsa köttet och skär i tunna skivor. Bryn dem i lite smör tills de fått fin färg, salta och peppra. Ansa och dela svampen, stek den i smör och salta och peppra. Finhacka löken och dela tomaterna.
Sätt ugnen på 225 grader.
Kavla ut degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut tomatsås över degen. Fördela ädelost och lite av den lagrade osten ovanpå. Lägg på kött, svamp, lök och tomater. Strö över resten av osten och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Garnera med kryddgrönt.

Annons

Tips: Du kan byta ut kantarellerna mot skogschampinjoner.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…