Annons
Annons

Filmjölkslimpa toppad med laxsting

Baka vår värdinna Helena Ekholms goda matbröd och servera laxrullar med sting till.

Annons
Anna-Marias filmjölkslimpa, Laxrullar med sting

Anna-Marias filmjölkslimpa, Laxrullar med sting

2 limpor:
5 dl grahamsmjöl
2 dl vetekross
1 1/2 dl grovt rågmjöl
2 dl vetegroddar
4 ½ dl vetemjöl
5 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 liter lättfil
1 1/2 dl mörk sirap
1/2 dl ljus sirap

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser noggrant i en skål. Häll upp 1/3 av filen i en annan skål. Blanda i torrvarorna, lite i taget, varvat med resten av filmjölken. Rör ner sirapen och blanda om.
Häll i smeten i två avlånga, smorda brödformar.
Grädda längst ner i ugnen i 2 timmar. Täck över limporna med bakplåtspapper efter ca 45 minuter.

Laxrullar med sting

4 personer:
20 g ruccola
100 g philadelphiaost
1 msk pepparrot på tub
200 g rökt lax, i skivor
4 skivor citron
4 dillkvistar, till dekoration

Mixa ruccola och philadephiaost. Smaka av med pepparrot. Lägg ut plastfolie på en skärbräda. Lägg laxskivorna omlott ovanpå folien. Bred ut röran på laxskivorna. Rulla ihop laxen med hjälp av plastfolien. Lägg rullen i frysen så att den stelnar och ta ut minst en timme innan servering men skiva den när den är fortfarande lite fryst.
Garnera med citron och dill.

Recept Anncatrin Rosenqvist Foto Ragnar Omarsson

Fler goda recept:
Glutenfri filmjölkslimpa med extra allt

Medelhavsbröd

Härliga brytbröd

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…