Annons

Annons

Mästerkock-Klaras fish tacos med pico de gallo och mangosalsa

Fish tacos passar perfekt till helgmyset – speciellt om man följer Mästerkocken Klara Linds recept och dessutom bjuder på smakrik pico de gallo och mangosalsa.

fishtacos-recept-masterkocks-klara

Lyxa till fredagsmyset med fish tacos, pico de gallo och mangosalsa.

Fisktacos med tomatröra och salsa på mango

En fräsch variant på fredagstacon! Kålsalladen ger annorlunda smak och pico de gallo ger lite extra sting.

4 port

800 g vit fiskfilé, t ex skrei/torsk
2 tsk paprikapulver
1 tsk kajennpeppar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk spiskummin
1 krm salt
2 msk olja till stekning

Annons

Kålsallad
1⁄2 rödkålshuvud
3 salladslökar
1 vitlöksklyfta
1 kruka koriander
2 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
2 tsk strösocker
1 krm salt

Lime-crème fraiche
2 dl crème fraiche
1 lime, saft och skal
salt och peppar

Till servering
tortillabröd
mangosalsa (recept längre ner)
pico de gallo (recept längre ner)

Gör så här

1. Skiva fisken i 8 bitar. Blanda ihop de torra kryddorna i en grund skål och vänd fisken i blandningen.

2. Stek fisken i olja i en stekpanna på medelvärme, ca 2 minuter per sida.

3. Kålsallad: Finstrimla kål och salladslök, riv vitlöksklyftan och hacka koriandern. Blanda allt väl i en skål tillsammans med övriga ingredienser.

4. Rör ihop crème fraiche med limesaft och -skal. Smaka av med salt och peppar.

5. Fördela fisken och kålsalladen i mjuka eller hårda tortillabröd tillsammans med mangosalsa och pico de gallo. Ringla lite lime-crème fraiche över.

Pico de gallo

Passar bra till de flesta sydamerikanska rätter och blir särskilt god som fyllning i exempelvis empanadas (sydamerikanska piroger).

3–4 tomater
½ bananschalottenlök
1 dl hackad koriander
1 röd chili
1 lime, saften
1 tsk salt

Gör så här

1. Finhacka alla ingredienser utom limen och lägg i en skål.

2. Pressa limesaften över blandningen och smaka av med salt. Låt dra i kylskåpet i 30 min.

Mangosalsa

Passar bra till rätter med fläskkött!

2 mangor
2 avokador
½ gul lök
1 röd chili
½ kruka mynta
1 lime, saften
½ citron, saften
salt och peppar

Gör så här

1. Tärna mango och avokado fint. Finhacka lök och chili. Strimla myntabladen fint.

2. Blanda allt med pressad lime och citron i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Receptet kommer från Klara Linds bok ”Sydamerika – min matpassion” (Bonner fakta).

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…