Annons

Annons

Fiskgratäng med knaprigt täcke

Året runt 8 middagar  Janet Gustavsson  (ej nummerplacerat)

Enkel fiskgratäng med medelhavssmak.

4 personer:
500 g vit fisk, t ex hoki
1 msk olivolja
2 gula lökar
2 salladslökar
400 g tomater
1 squash, grovt riven
25 g smör
salt, kajennpeppar
1/2 dl rivet vitt bröd
2 msk hackad bladpersilja
200 riven ost

Annons

Sätt ugnen på 225 grader.  Häll oljan i en ugnsfast form. Tärna fisken, lägg i formen.

Skala och finhacka lök­en och salladslöken, låt löken bli glansig i en kast­rull i smöret. Dela tomat­erna mitt itu, riv grovt på rivjärn, släng bort skalen. Stek lätt tillsammans med löken och squashen, låt ko­ka samman.

Lägg allt över fisken. Krydda med salt och kajennpep­par. Strö över rivet bröd och hackad persilja. Avsluta med ost, ugnsstek ca 12–15 minuter tills gratängen fått fin färg.

Av: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…